December 8, 2022

Alles wat je moet weten over het afleggen van je motor theorie-examen

Alles wat je moet weten over het afleggen van je motor theorie-examen

Wil je je motor theorie-examen afleggen? Lees dan deze blogpost om te weten wat je kunt verwachten. Een theorie examen motor bestaat uit twee onderdelen: een praktijk- en een theoretisch gedeelte. In dit artikel vertellen we je alles over het theoretische gedeelte van het examen: hoe lang het duurt, welke vragen er gesteld worden en hoe lang het geldig is. Ook lees je hier wat je moet meebrengen naar het examen.

Hoe lang duurt het theorie examen voor de motor?

Het motor theorie-examen duurt ongeveer 30 minuten. Er worden vragen over het verkeersreglement gesteld en er wordt gevraagd naar de technische kennis van de motor. De vragen zijn multiple choice: je kiest de juiste antwoorden uit een lijst met keuzes. Dit duurt dus ongeveer een half uur, maar dit is voor iedereen verschillend. Denk er wel om dat je je praktijk binnen een jaar moet halen, want het theorie examen motor is maar een jaar geldig bij het CBR. Als je je goed voorbereid ga je het zeker halen!

Wat moet je meenemen naar theorie examen voor de motor?

Je hebt een geldig identiteitsbewijs nodig bij het motor theorie-examen. Je moet ook een kopie van je theorie studieboek meebrengen, zodat de examinator kan controleren of je de juiste antwoorden geeft. Als je vooraf al betaling hebt verricht voor het examen, hoef je dit niet te doen bij aankomst. Als je geen betaling hebt verricht, moet je bij aankomst betalen. Daarnaast is het ook handig om een foto mee te nemen voor op je certificaat als je slaagt Het is belangrijk om goed voorbereid naar het examen te komen, zodat je alle benodigde documenten op tijd kunt verzamelen en bij je hebt.

Wat kost een motor theorie examen?

Het prijskaartje is afhankelijk van waar je het examen doet. De theorie examen motor kan variëren van prijs Je kunt betalen bij aankomst of vooraf al online. Als je vooraf betaalt, moet je een bewijs meebrengen naar het examencentrum. Ook zijn er soms extra kosten verbonden aan het gebruik van een computer in sommige examenzalen. Wees dus altijd goed voorbereid op wat je moet betalen.

Kortom, als je je motor theorie-examen wilt afleggen, weet dan hoe lang het duurt, wat voor soort vragen er gesteld worden en welke documenten je moet meebrengen. Vergeet ook niet de kosten van het examen in gedachten te houden. Als je goed voorbereid bent, ben je verzekerd van een goede score! Succes met het afleggen van je motor theorie-examen!